Postludium

Recapitulerend, ik heb getracht een coherent geheel samen te stellen in de hoop dat anderen er ook (h)erkenning in mogen vinden, gaande van een preludium naar zowel een macro- als microbeschouwing. Als interludium heb ik gekozen voor een inspirerend exploot dat beschrijft hoe sociale innovaties zich manifesteren, aansluitend bij de cursus waarbinnen we wel/niet ‘geraakt’ konden worden. Als proef op de som heb ik een ‘trigger‘ toegevoegd die een cascade aan gevolgtrekkingen mogelijk maakt onder het motto ‘ervaring leert’. Tot slot dit postludium waarin ik een synthese/evaluatie presenteer, als een slotakkoord.

Drama

De cursus ‘Oriënterend Basistraject Ervaringswerker binnen de GGZ’ gaf voldoende ruimte, middelen en inspiratie om diepgaander te reflecteren over hoe we ons herstel kunnen bevorderen, dit is een bijzonder pluspunt en uiterst leerzaam. Door nieuwe inzichten/elementen toe te laten werd ik me echter ook steeds bewuster van een levensecht psychodrama dat zich dagelijks voor m’n ogen afspeelt, alsof een herstelonderzoek daar spontaan toe leidt maar schijnbaar niet altijd zo begrepen wordt. Met onderstaande weerspiegeling vat ik een en ander samen, als een overkoepelende synthese ter toetsing op waarachtigheid voor al wie de herstelgedachte genegen is.

Sleutelrol

Deze beeldende synthese zegt zowat alles over hoe ik naar het leven kijk, het bepaalt zowel m’n hoop als wanhoop door de verschillende scenario’s die in potentie kiemen. Ondanks m’n preferenties heb ik echter geen idee wat het uiteindelijk worden zal, dit is immers een collectieve aangelegenheid. Althans, dit is mijn doordachte conclusie op basis van een ervaringsgericht herstelonderzoek, tegelijk hopend op meer inhoudelijk begrip waardoor misschien ook anderen geholpen kunnen worden. In laatste instantie, ik heb finaal getracht de bijzondere sleutelrol van de GGZ te accentueren waartoe ik als OPS-lijder misschien nog een bescheiden bijdrage zou kunnen leveren. Met dank aan alle cursisten, docenten en moderatie die het schrijven van deze portfolio geïnspireerd hebben, oprecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s