Denkoefening (I)

Een herstelacademie suggereert beslist niet de waarheid in pacht te hebben, ze stelt zich tot doel het denken over onze individuele- en collectieve problemen te verhogen en/of activeren. Dit doen we met respect voor ieders psychische grenzen en/of kwetsbaarheid, tegelijkertijd trachten we deze grenzen ook te verleggen. Dit lijkt paradoxaal maar is het in wezen niet, grensverlegging biedt ons immers nieuwe inzichten die onze problemen in een heel ander daglicht kunnen plaatsen waarin ze mogelijkerwijs ook oplossen. Verschillende strategieën kunnen hiervoor aangewend worden, een proces waar – samen met de ervaringsdeskundigen – professionals waakzaam op toezien. Binnen het gegeven ‘monetaire reset kunnen we gebruik maken van oefeningen, dit zijn eenvoudige opdrachten met als doel het vreedzame debat aan te wakkeren. Oefeningen kunnen divers zijn, op deze pagina een voorbeeld.

Het is wat het is

Voor deze oefening vertrekken we van een situatie zoals ze evolutionair tot stand gekomen is en doelbewust kiezen we voor een vereenvoudigd model aangezien niet de kwantiteit dan wel de kwaliteit voorop staat. Anders gezegd, onze manier van denken staat centraal bij het oplossen van een probleem, niet de complexiteit van de wereld. We richten de aandacht specifiek op het schuldencomplex in een wereld met vijf economische agenten, gebundeld in een consolidatie. De situatie is zoals ze is met in het verlengde een eenvoudige opdracht die we strikt naleven.

web-001

Opdracht

  • herleid alle schulden en vorderingen tot nihil
  • de schuldeisers mogen geen verlies aan koopkracht lijden
  • de schuldenaars hoeven niets te betalen
  • de totale geldhoeveelheid (ic 6000) mag niet veranderen
  • de balansen mogen niet uit evenwicht raken

Transacties

Gemakshalve hieronder nog een aantal rasters ten behoeve van de naar uw mening noodzakelijke journaalposten en/of nieuwe – zij het tussentijdse – consolidaties, in de laatste consolidatie dient de opdracht vervuld te zijn. Er is geen restrictie wat betreft het aantal transacties, onderstaande rasters zijn dan ook vermenigvuldigbaar. De oefening staat op zich en te begrijpen binnen het globale idee van een monetaire reset, de oefening is – ongeacht de waarden – wiskundig precies oplosbaar.

web-002.png

Oplossing

Op eenvoudig verzoek kan u de oplossing bekomen in een excelbestand, dit kan middels het contactformulier. Merk hierbij vooral op, de oplossing biedt ons geen garantie op succes maar zal ongetwijfeld aanleiding geven tot debat. U kan participeren in dit debat via reacties op deze website en/of via andere kanalen. Wees van harte welkom, overigens niet alleen voor deze oefening. (lees meer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s