Trigger

Binnen het kader van deze portfolio werd ons gevraagd welke elementen en/of inzichten ons ‘geraakt’ hebben, in antwoord daarop deel ik graag onderstaand beeld dat ontstaan is vanuit een ‘plotse ingeving’. Alsof een en ander uit het niets kwam en me ontegensprekelijk op sleeptouw nam. Het oorspronkelijke idee was dermate logisch dat ik het amper kon geloven, toch kon ik het onmogelijk ontkennen. Hierover ben ik gaan doordenken waarbij vooral het psychotechnische luik m’n bijzondere aandacht heeft getrokken, dit is ook de reden waarom ik het studiewerk van de geesteswetenschappen en andere disciplines steeds hoger in het vaandel ben gaan dragen.

Essentie

Omdat niet elke lezer financieel en/of boekhoudkundig onderlegd is, in onderstaande weerspiegeling heb ik getracht de naakte essentie weer te geven. Waar het op neerkomt is dat we technisch gezien alle schulden en/of vorderingen eenvoudig kunnen herleiden tot nihil, zonder verlies aan koopkracht- en/of kapitaal. Wat hierin belangrijk is dat we een denkspoor volgen dat anders is dan wat we traditioneel gewend zijn, wat spontaan ook leidt tot een cascade aan gevolgtrekkingen die ethisch gevoelig liggen. Zij het echter niet limitatief, het is middels deze ‘trigger’ dat ik tracht meer begrip te vinden voor de ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.

Obstakels

Binnen m’n herstelonderzoek heb ik me graag laten inspireren door het werk van experten, niet enkel om m’n eigen zelftwijfel weg te nemen maar ook om aan te geven dat ik beslist niet de enige ben die tot soortgelijke conclusies is gekomen. Volgens wikipedia: “Gaston Bachelard stelde dat de geschiedenis van de wetenschap gekenmerkt wordt door een confrontatie met epistemologische obstakels, die de vooruitgang van het denken verhinderen. Deze worden niet opgeworpen door de complexiteit van de wereld of de beperkingen van de mens, maar door de manier waarop wordt gedacht”. Voor nu laat ik deze bijdrage voor wat het is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s